torsdag 30. oktober 2008



Vi hadde en oppgave som gikk ut på eksperimentering med maling. Vi gjorde ting som tok masse kladder med maling på arket, vi dro det utover, vi blandet forskjellige farger for å se hvordan de ble, vi blåste malingen med sugerør og vi brettet arket sammen, for å se hvordan det ble når begge sidene "smeltet" sammen, og fargene ble blandet i hverandre.

Jeg synes oppgaven passet bra til de fra alder 4 og oppover. Det passer til alle aldre, fordi det er noe som er gøy uansett hva. Det samme skjer ikke hver gang, og det er mye variasjon, det blir det du gjør det til, og det er gøy og spennende å se på ting man har skapt selv, for så å gjøre noe med det, slik at det plutselig blir helt anderledes. Det passer like bra for barn på barneskolen, som det gjør for ungdommer på min alder. Jeg synes det var utrolig spennende og gøy. Men det er noe som kanskje ikke passer for de mindre barna, da vi brukte a4 ark, men bruker man større ark kan også de mindre bli med, de bruker mye grov motorikk, og bruker hele kroppen, da er det bra at man har store flater hvor de kan eksperimentere på, og uten å søle for mye. Oppgaven gir forskjellige forslag til hva man kan gjøre med maling, og det er ingen fasit, og da passer det til alle aldersgruppene, for man kan gjøre det man selv klarer å mestre.

3 kommentarer:

Cathrine's Blog sa...

Bra innlegg :) Synes du er flink til å skrive sånne tekster og innlegg og sånn!

benedicte sa...

kreativ sommerfugl haha ;D kunne ønske jeg var like helldig som deg som fikk komme på selve klassesia! hahhahaha! : )

Anne Marit sa...

Hei Marita
Du har en interessant blogg hvor du kaster ut tanker og meneinger om hva som kan være bra for barn. Flott observert at det ikke er organisert gym i 1. klasse og at du savner dette. Det kunne være interessant om du snakket med lærerne om dette og hva de gjør av fysisk aktivitet når det ikke er på timeplanen.